Alla kuvia prosessista, toivon saavani tästä pari arkillista paperia, jotka voin käyttää lampunvarjostimiin.
Munakoiso keiton jälkeen, valmiina viipaloitavaksi
Tässä viipalointia toiseen suuntaan. Nyt kun munakoisot ovat viipaleina, ne on laitettu kerroksittain puhtaiden lakanoiden väliin odottamaan seuraavaa vaihetta. Puristusta paperiksi. Aika monta "vaipan vaihtoa" on edessä ennenkuin tästä tulee paperia. Ohje oli että aluksi useamman kerran päivässä puhtaisiin lakanoihin (vaippoihin) ja sitten aamuin illoin. Jänskättää...
Lisäys: Ei onnistunut alkuunkaan, jotain meni varmaankin väärin valmistusvaiheessa, sillä nämä munakoisopaperit homehtuivat kuivaksessa ja päätyivät kompostille. Harmi!
Työvaiheet joiden avulla tämän pitäisi siis onnistua:
1. pese ja punnitse kasvikset
2. punnitse kidesoodaa yhtä paljon kuin kasvikset painavat
3. laita kasvikset kattilaan ja vettä niin paljon , että kasvikset peittyvät
4. lisää kidesooda kattilaan
5. keitä kasviksia niin kauan, että ne ovat pehmenneet
6. huuhtele kasvikset siivilässä juoksevan veden alla
7. leikkaa kasviksista n. 3-5 mm paksuisia viipaleita
8. laita prässiin huopia ja lakanoita
9. aseta kasvisviipaleet vieriviereen, tai hiukan toistensa päälle, prässilakanalle
10. aseta toinen lakana ja lisää huopia viipaleiden päälle
11. sulje prässi
12. prässilakanat pitää vaihtaa kuiviksi monta kertaa päivässä, etteivät kasvikset homehdu. Kuivumisprosessi voi viedä jopa viikkoja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti